Sinterklaaskoekjes

Zelf koekjes bakken voor pakjesavond? Of koekjes voor in de schoen bij het schoenzetten? De beste koekjesrecepten voor Sinterklaas op een rij. Van speculaas en pepernoten tot pietenkoekjes en taaitaai.

Sinterklaaskoekjes

Ingrediënten

Aantal porties

1 mespunt zout

0.5 theelepel bakpoeder

1 eetlepel gemberpoeder (djahé)

80 gram lichtbruine basterdsuiker

185 gram patenttarwebloem

70 gram ongezouten roomboter

2 eetlepel bloemenhoning

1 middelgroot ei

1 doosje schrijfstiften

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.

  2. Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.

Gevulde speculaaskoekjes

Gevulde speculaas maken? Maak er ook eens koekjes van: speculaas van buiten, amandelspijs van binnen. Leuk om zelf te maken, nog leuker om uit te delen! Aan Sint en Piet bijvoorbeeld, of als surprisecadeautje tijdens een surprise-avondje.

INGREDIËNTEN
100 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
65 g bruine basterdsuiker
1 el kruidenmix koek & speculaas
75 g koude roomboter
1 ...

02:27