Saltimbocca
Saltimbocca

Saltimbocca

Saltimbocca: een Italiaanse klassieker van kalfsvlees, rauwe ham en salie gesmoord in Marsala-wijn. Er zijn variaties met kip (en oorspronkelijk zelfs met kwartel) en ook varkensvlees. De letterlijke vertaling van saltimbocca is: spring in de mond. Dus waar wacht je nog op?

Saltimbocca maken: zo doe je dat

Saltimbocca maken: zo doe je dat

  1. Leg de plakken parmaham op een werkblad en verdeel de blaadjes salie erover. Leg op elke plak ham een kalfsschnitzel en rol samen met de ham op. Zet vast met een cocktailprikker.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes op middelhoog vuur in ca. 4 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en blus af met de helft van de Marsala. Stoof de saltimbocca 10-12 min. op laag vuur met een deksel op de pan. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Schenk de rest van de Marsala in de koekenpan en laat op hoog vuur 5-7 inkoken tot het de dikte van saus heeft. Zet het vuur uit en roer er met een houten lepel de rest van de koude boter in blokjes door. Serveer de saus bij of over de rolletjes.