bewaar
Saltimbocca met courgettesalade
Saltimbocca met courgettesalade
bewaar

Saltimbocca met courgettesalade

20 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kalfsschnitzels

4 blaadjes

salie

4 plakjes

flinterdunne rauwe ham

2

courgettes

4 el

munt

1 potje

zongedroogde tomaten

2 el

olijfolie

150 ml

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Leg op elke schnitzel een blaadje salie en daarop een plakje ham. Druk goed aan.

2

Rasp de courgette grof in de keukenmachine en schep in een schaal om met de munt. Snijd de tomaten fijn en voeg met 2-3 el olie uit het potje toe bij de courgette. Voeg peper en zout toe.

3

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg het vlees er op de hamkant in en bak op middelhoog vuur 3-4 min. Bak de andere kant 2-3 min. Leg de schnitzels met de hamkant naar boven op 4 warme borden. Roer de wijn en eventueel wat water door het bakvet en laat even koken. Schep de jus over het vlees en serveer met de courgettesalade.

algemeenIn plaats van kalfsschnitzel kun je voor dit gerecht ook kalkoenschnitzel gebruiken.