Schol­rol­le­tjes met cour­get­te in to­ma­ten­saus

(23) waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
2 23

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan olie verhitten en hierin knoflook 30 seconde fruiten. Tomatenblokjes en 1 dl wijn toevoegen. Saus op matig vuur in 15 minuten inkoken, af en toe roeren. Intussen courgette wassen en er met dunschiller of kaasschaaf 12 linten van schaven. Scholfilets aan 1 zijde met tomatentapenade bestrijken en halveren. Hierop courgettelinten leggen. Scholfilets oprollen en vaststeken met cocktailprikker. In hapjespan bouillon met rest van wijn aan de kook brengen. Vuur laag draaien en visrolletjes in pan leggen. Met deksel op pan vis in 6-8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper. Scholrolletjes over vier borden verdelen en tomatensaus eromheen scheppen. Lekker met pasta of gebakken krieltjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.