Glutenvrij avondeten
Glutenvrij avondeten

Glutenvrij avondeten

Een avondmaaltijd die glutenvrij is? Challenge accepted! Van glutenvrije pasta tot glutenvrije ovenschotel: je vindt onze favorieten hier op een rijtje. Voor welk recept ga jij?

Glutenvrije lasagne bolognese

Glutenvrije lasagne bolognese

Ingrediënten

4 personen

100 g

magere gerookte spekreepjes

300 g

rundergehakt

300 g

winterpeen

300 g

bleekselderij

1

ui

1 teen

knoflook

70 g

tomatenpuree

800 g

tomatenblokjes

200 ml

water

12 bladen

glutenvrije lasagnebladen

250 g

ricotta

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • ovenschaaltjes (10 x 15 cm)

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 4 min. Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje. Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In elk schaaltje komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop.
  3. Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes. Rasp de Parmezaan erboven. Bak de schaaltjes lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminium folie als delasagne te donker wordt.