Glu­ten­vrije la­sag­ne bo­log­ne­se

Ieder zijn eigen lasagne!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Ieder zijn eigen lasagne! 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 ovenschaaltjes (10 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 4 min. Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje. Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In elk schaaltje komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop.
  3. Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes. Rasp de Parmezaan erboven. Bak de schaaltjes lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminium folie als delasagne te donker wordt.

bereidingstip:

Je kunt deze lasagne ook in één grote schaal maken. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan en gebruik een schaal van 20 x 30 cm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Glutenvrije lasagne bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije la­sag­ne bo­log­ne­se

1
1
  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 300 g rundergehakt

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 4 min.

2
2
  • 300 g winterpeen
  • 300 g bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min.

3
3
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 200 ml water

Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 °C.

5
5

Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje.

6
6
  • 12 bladen glutenvrije lasagnebladen

Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In elk schaaltje komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop.

7
7
  • 250 g ricotta
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes. Rasp de Parmezaan erboven.

8
8

Bak de schaaltjes lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

bereidingstip:

Je kunt deze lasagne ook in één grote schaal maken. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan en gebruik een schaal van 20 x 30 cm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.