bewaar
Glutenvrije lasagne bolognese
Glutenvrije lasagne bolognese
bewaar

Glutenvrije lasagne bolognese

Ieder zijn eigen lasagne!

35 min. bereiden
45 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

magere gerookte spekreepjes

300 g

rundergehakt

300 g

winterpeen

300 g

bleekselderij

1

ui

1 teen

knoflook

70 g

tomatenpuree

800 g

tomatenblokjes

200 ml

water

12 bladen

glutenvrije lasagnebladen

250 g

ricotta

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • ovenschaaltjes (10 x 15 cm)

Ieder zijn eigen lasagne!

Aan de slag

1

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 4 min. Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje. Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In elk schaaltje komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop.

3

Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes. Rasp de Parmezaan erboven. Bak de schaaltjes lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminium folie als delasagne te donker wordt.

bereidingstipJe kunt deze lasagne ook in één grote schaal maken. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan en gebruik een schaal van 20 x 30 cm.