Tagliatelle alla bolognese
Echt zo’n Italiaanse klassieker deze stevige rode saus. Om meteen veel van te maken en in te vriezen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 1 winterpeen (vartaties mogelijk)
- 1 stengel bleekselderij
- 30 g ongezouten roomboter
- 125 g magere spekreepjes
- 250 g mager rundergehakt
- 250 g half-om-halfgehakt
- 150 ml rode wijn
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 1 blaadje gedroogde laurierblaadjes
- 1 mespunt kristalsuiker
- 15 g verse Italiaanse kruiden (zakje 20 g)
- 400 g tagliatelle
- 100 g Parmigiano Reggiano (stuk)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes. Verhit in een braadpan de helft van de boter. Bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Schep de spek uit de pan en voeg de rest van de boter toe. Bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 4 min. zachtjes.
- Voeg het gehakt toe en bak het ca. 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, laurier en suiker toe. Knip de Italiaanse kruiden fijn en voeg aan de saus toe. Laat de saus met deksel 20 min. zachtjes stoven.
- Kook intussen in een grote pan de tagliatelle met ruim water en zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat kort uitlekken. Neem het laurierblad uit de saus en roer de spekreepjes door de saus. Dien de tagliatelle en saus apart op. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 965 kcal
- eiwit 55 g
- koolhydraten 81 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 1.190 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Tagliatelle alla bolognese
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tagliatelle alla bolognese
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 30 g ongezouten roomboter
- 125 g magere spekreepjes
Verhit in een braadpan de helft van de boter. Bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Schep de spek uit de pan en voeg de rest van de boter toe.
Bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 4 min. zachtjes.
- 250 g mager rundergehakt
- 250 g half-om-halfgehakt
Voeg het gehakt toe en bak het ca. 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- 150 ml rode wijn
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 1 blaadje gedroogde laurierblaadjes
- 1 mespunt kristalsuiker
Voeg de wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, laurier en suiker toe.
- 15 g verse Italiaanse kruiden
Knip de Italiaanse kruiden fijn en voeg aan de saus toe. Laat de saus met deksel 20 min. zachtjes stoven.
- 400 g tagliatelle
Kook intussen in een grote pan de tagliatelle met ruim water en zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat kort uitlekken.
Neem het laurierblad uit de saus en roer de spekreepjes door de saus.
- 100 g Parmigiano Reggiano
Dien de tagliatelle en saus apart op. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.