Babyshowerhapjes

Babyshowerhapjes

Zeg je babyshower, dan zeg je gekleurde muisjes. Maar wist je dat er nog veel meer leuke babyshowerhapjes zijn? Van hartige tot zoete hapjes en van blauw tot roze en groen, met deze recepten wordt het pas een écht (kraam)feestje!

Mini cupcakes met anijs

Mini cupcakes met anijs

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de vloeibare margarine met de suiker en 30 g gestampte muisjes in een kom en klop met een mixer 2 min. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het cakemeel boven de kom en spatel door het botermengsel tot een glad beslag.
  2. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag. Bak ze in 12-15 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en neem de cakejes uit de muffinvorm. Maak zo ook de overige cupcakes. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.
  3. Doe de margarine uit het pakje in een kom en klop met de mixer luchtig. Voeg de gestampte muisjes in delen toe en mix in 3 min. tot een luchtige botercrème.
  4. Voeg de kleurstof toe en mix tot de crème egaal blauw van kleur is. Doe de crème in de spuitzak. Spuit op elk cakeje een toefje botercrème en bestrooi met een beetje hagelpret.
Welke hapjes heb je nodig voor een babyshower?

Welke hapjes heb je nodig voor een babyshower?

Bij een babyshower horen natuurlijk lekkere hapjes. Zo doen zoete hapjes het altijd goed. Serveer bijvoorbeeld koekjes, eclairs, cupcakes, macarons, scones en madeleines op een mooie etagère. Geef de zoete hapjes een bijzondere twist door ze te bestuiven met glitters, muisjes of marshmallows. Ga je liever voor hartige hapjes? Met knakworstjes, bladerdeeghapjes en kleine sandwiches scoor je altijd punten. Extra tip: combineer bovenstaande hapjes ook eens met gezonde hapjes. Wij zijn fan van fruitspiesjes of snoepgroente met een gezonde dip!