Gezonde snacks

Om het beste uit je dag te halen, heb je goede energie nodig. Met een gezond tussendoortje binnen handbereik kom jij de dag wel door!

Gezonde snack recepten

Gezonde snacks maken: volkorentortillachips met mango en limoen
Gezonde snacks maken: volkorentortillachips met mango en limoen

Gezonde snacks maken: volkorentortillachips met mango en limoen

Ingrediënten

voor 6 personen
  • 3 volkoren tortillawraps
  • 1 eetrijpe mango
  • 1 verse rode peper
  • 1 limoen
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de wraps op elkaar en snijd de stapel in 8 driehoeken. Verdeel de driehoeken over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en krokant.
  2. Maak ondertussen de salsa. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees eerst van de pit en snijd het daarna in kleine blokjes van een ½ cm. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de rode peper en snijd het vruchtvlees zo f‹ijn mogelijk. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de mango en peper door elkaar en breng op smaak met het limoenrasp en het -sap.

Hoe maak je gezonde snacks?

Groenten zijn een goede basis voor gezonde snacks. In reepjes gesneden groenten met een dip als hummus, guacamole of notenpasta doen het altijd goed. Ook bij kinderen! Lastig om de bitterballen te laten staan? Maak als gezonde borrelsnack volkorentortillachips met salsa en vervang de klassieke borrelnoten door crispy kikkererwten uit de oven. Voor de vier-uur-snack-attack: vergeet de gesuikerde mueslireep en maak zelf deze vijgen-gojireep. Keuze genoeg en allemaal even lekker!

Kun je gezonde snacks eten als je wil afvallen?

Je kunt met een gerust hart gezonde snacks eten als je wilt afvallen. Zelfs calorierijke snacks als noten zijn geschikt, zolang je kiest voor de ongezouten, liefst ongebrande variant. Let hierbij wel op de portiegrootte. Handige tip: maak in het weekend alvast een grote portie gezonde tussendoortjes voor de hele week, zoals deze vijgen-notenreep. Alternatieve opties voor als je echt weinig tijd hebt: een schaaltje yoghurt met blauwe bessen, een appel met een theelepel pindakaas of een paar olijven.

Zoete-aardappelpizzaatjes

Een gezonde pizza maken? Het kan! Hoe? We gebruiken zoete aardappel als bodem voor  en beleggen ze met groentespread, mozzarella en tuinkers. Het resultaat: verantwoorde pizzaatjes. Perfect als lunch of hapje. 
00:15