
Recepten met 5 ingrediënten
Met deze snelle recepten tover je met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel. Dat is simpel koken met maximaal resultaat! Nóg een voordeel; je hoeft minder boodschappen te doen. Gebruik wel olijf- of zonnebloemolie en eventueel rodewijnazijn uit je eigen voorraadkast.

Snelle rendang maken
Ingrediënten
voor 4 personen- 1 el arachideolie
- 90 g rendang curry kruidenpasta
- 350 g runderreepjes
- 400 ml kokosmelk
- 800 g koelverse gebroken sperzieboon
- 600 g 1 minuut basmatirijst
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min. op laag vuur. Voeg de runderreepjes toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 min. op laag vuur koken.
- Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de rijst met de boontjes en rendang.