Pappardelle

Weelderige, fluweelzachte, brede pastalinten, gemaakt voor stevige sauzen zoals ragú. Meng voor het beste resultaat de pappardelle, samen met een scheutje kookvocht, na het koken door de pastasaus. Laat nog even meewarmen en dan… buon appetito!

Pappardelle maken
Pappardelle maken

Pappardelle maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kastanjechampignon
  • 2 takjes verse tijm
  • 350 g kipdijfilet
  • 2 el milde olijfolie
  • 265 ml Remia cuisine basissaus wit
  • 1/2 el grove mosterd
  • 500 g verse pappardelle all'uovo
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenpapier
  1. Laat de tuinerwten ontdooien.
  2. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Snijd elke kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, kip, champignons en tijm toe en bak 7 min. totdat de kip gaar is. Voeg de witte basissaus en mosterd toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Kook ondertussen de pasta en tuinerwten in één pan in 4 min. beetgaar. Giet af en verdeel de pasta en tuinerwten over de borden. Verdeel de kip met de champignon-tijmsaus erover.

Pappardelle met cantharellenragout en biefstuk

Probeer deze pasta met cantharellen, ook wel dooierzwammen of hanekammen. De peperachtige smaak van de paddenstoelen is erg lekker bij de biefstuk in dit recept.
03:44