Lekker biologisch

Geniet van het lekkerste van het land. Allerhande helpt je biologische recepten te koken met producten van boeren die de natuur haar werk laten doen. Tip: kook het seizoen.

Puntpaprika gevuld met spinazie en witte kaas
Puntpaprika gevuld met spinazie en witte kaas

Puntpaprika gevuld met spinazie en witte kaas

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes verse oregano
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1/2 el kerriepoeder
  • 370 ml witte bonen in tomatensaus
  • 4 rode puntpaprika's
  • 300 g verse spinazie
  • 200 g witte kaas
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes oregano. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, kerrie, peper en eventueel zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de witte bonen in tomatensaus en oregano toe aan de ui en warm 5 min. mee.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, maar laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg de spinazie in delen toe aan de bonen en laat al omscheppend iets slinken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het bonenmengsel over de paprika’s en verkruimel de witte kaas erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en serveer direct.