Chocolade

Een van de meest veelzijdige ingrediënten is chocolade. Van klassieke brownie tot chocolademousse met gemberroom, succes gegarandeerd! Verleid je gasten met een tongstrelend nagerecht als chocoladetaart of verwen jezelf met een van de andere choco recepten. Gebruik chocolade ook eens als verrassende twist bij een hoofdgerecht.

Chocoladepannenkoeken met aardbeien
Chocoladepannenkoeken met aardbeien

Chocoladepannenkoeken met aardbeien

Ingrediënten

voor 6 porties
  • 150 g volkoren speltmeel
  • 1 el cacaopoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 middelgroot ei
  • 250 ml halfvolle melk
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 250 g aardbeien
  • 80 g chocoladepasta puur
  • 50 g Tijd voor ontbijt amandelstukjes
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • garde
  • koekenpan (Ø 20 cm)
  1. Zeef het meel, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg het ei en de melk toe en klop met de garde tot een glad beslag. Verhit een beetje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en maak zo nog 5 pannenkoeken.
  2. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Besmeer de pannenkoeken met een dun laagje chocopasta, laat de randen vrij. Beleg met de aardbeien, bestrooi met de amandelen en rol op.