Een van de meest veelzijdige ingrediënten is chocolade. Van klassieke brownie tot chocolademousse met gemberroom, succes gegarandeerd! Verleid je gasten met een tongstrelend nagerecht als chocoladetaart of verwen jezelf met een van de andere choco recepten. Gebruik chocolade ook eens als verrassende twist bij een hoofdgerecht.

Variëren tot je een ons weegt
Met chocolade kun je blijven variëren! Van koekjes tot mousse en van taart tot lolly’s. De favoriet van vele zoetekauwen is leuk voor een feestje of verjaardag, om een doodgewoon dessert een beetje feestelijker te maken of als variatie in een gezonde smoothie. Want pure chocolade is behalve lekker en verleidelijk, namelijk ook best een beetje goed voor je. Hoe hoger het cacaogehalte in de chocolade, hoe beter. Denk ook eens aan hartig in combinatie met chocolade, bijvoorbeeld hertenbiefstukjes met chocoladesaus.

Au bain-marie: chocolade smelten
Wanneer je gesmolten chocolade wilt gebruiken in een recept, kun je het beste de techniek au bain-marie gebruiken, om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een pan met water, een vuurvaste kom en natuurlijk (gehakte stukjes) chocolade. Zet de kom met chocolade op de pan en verhit het water, zonder dat het water de kom raakt. Laat de chocolade langzaam smelten. Deze techniek kun je ook gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld roomsauzen. Bekijk de video om te zien hoe au bain-marie precies werkt.

Lees meer

Chocolade (461)

sorteer op
recept Cho­co­la­de­ma­ca­rons met ha­zel­noot­pas­ta

Cho­co­la­de­ma­ca­rons met ha­zel­noot­pas­ta

1 u. 50 min.
(16)
recept Krui­di­ge cho­co­la­de­melk

Krui­di­ge cho­co­la­de­melk

5 min.
(40)
recept Cho­co­la­de­koek­jes

Cho­co­la­de­koek­jes

1 u. 5 min.
(72)
recept Cho­co­la­de­muf­fins met cran­ber­ry's

Cho­co­la­de­muf­fins met cran­ber­ry's

30 min.
(74)
recept Cho­co­la­de­spek­koek

Cho­co­la­de­spek­koek

1 u. 45 min.
(511)
recept Cho­co­la­de­hum­mus

Cho­co­la­de­hum­mus

10 min.
(4)
recept Ba­na­nen­vla met cho­co­la­de­ro­zij­nen

Ba­na­nen­vla met cho­co­la­de­ro­zij­nen

20 min.
(4)
recept Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

35 min.
(45)
recept Cho­co­la­de­fram­bo­zen

Cho­co­la­de­fram­bo­zen

1 u. 10 min.
(21)
recept Wor­tel­taart met cho­co­la­de

Wor­tel­taart met cho­co­la­de

2 u. 40 min.
(166)
recept War­me ba­naan met cho­co­la­de

War­me ba­naan met cho­co­la­de

25 min.
(97)
recept Cho­co­la­de-kar­de­mom­ca­ke

Cho­co­la­de-kar­de­mom­ca­ke

3 uur
(150)
recept Muesli­rots­jes met wit­te cho­co­la­de

Mues­li­rots­jes met wit­te cho­co­la­de

30 min.
(55)
recept Kruid­no­ten met wit­te cho­co­la­de en ca­cao

Kruid­no­ten met wit­te cho­co­la­de en ca­cao

1 u. 35 min.
(64)
recept Bit­ter­koek­jes­tul­band met cho­co­la­de

Bit­ter­koek­jes­tul­band met cho­co­la­de

3 u. 5 min.
(136)
recept Cho­co­la­de-truf­fel­taart

Cho­co­la­de-truf­fel­taart

1 u. 20 min.
(216)
recept Eclairs met ba­naan en cho­co­la­de

Eclairs met ba­naan en cho­co­la­de

1 u. 35 min.
(32)
recept Zach­te cho­co­la­de-kof­fiesouf­fleetjes

Zach­te cho­co­la­de-kof­fiesouf­fleetjes

30 min.
(118)
recept Cho­co­la­de-ijs met kof­fie-cho­co­la­de­saus

Cho­co­la­de-ijs met kof­fie-cho­co­la­de­saus

45 min.
(18)
recept Wit­te cho­co­la­de-nou­gat­par­fait

Wit­te cho­co­la­de-nou­gat­par­fait

3 u. 15 min.
(183)
recept Cho­co­la­de-si­naas­ap­pel­bo­ter

Cho­co­la­de-si­naas­ap­pel­bo­ter

1 uur
(11)
recept Cho­co­la­de-hulst­blaad­jes

Cho­co­la­de-hulst­blaad­jes

1 u. 20 min.
(15)
recept Cho­co­la­de-chi­po­la­ta­sur­pri­se

Cho­co­la­de-chi­po­la­ta­sur­pri­se

45 min.
(15)
recept Cho­co­la­de-pis­ta­che­bis­cot­ti

Cho­co­la­de-pis­ta­che­bis­cot­ti

1 u. 20 min.
(25)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.