Cho­co­la­de­pan­nen­koe­ken met aard­bei­en

Deze pannenkoeken maak je met cacao en besmeer je met pasta: dubbel zoveel chocolade!

(0) waardeer
nagerecht Deze pannenkoeken maak je met cacao en besmeer je met pasta: dubbel zoveel chocolade! 6 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • garde
  • koekenpan (Ø 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef het meel, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg het ei en de melk toe en klop met de garde tot een glad beslag. Verhit een beetje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en maak zo nog 5 pannenkoeken.
  2. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Besmeer de pannenkoeken met een dun laagje chocopasta, laat de randen vrij. Beleg met de aardbeien, bestrooi met de amandelen en rol op.

bereidingstip:

Je kunt de pannenkoeken 1 dag van tevoren maken. Neem ze in een afgesloten bakje mee voor een picknick.

Tip:

Lekker met slagroom.

Tip:

Garneer de pannenkoeken ook eens met wat blaadjes basilicum.

video

Cho­co­la­de­pan­nen­koe­ken met aard­bei­en

leuk & snel - 00:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2018

Chocoladepannenkoeken met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­pan­nen­koe­ken met aard­bei­en

1
1
  • 150 g volkoren speltmeel
  • 1 el cacaopoeder
  • ½ tl zout
  • 1 middelgroot ei
  • 250 ml halfvolle melk

Zeef het meel, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg het ei en de melk toe en klop met de garde tot een glad beslag.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit een beetje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.

3
3

Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en maak zo nog 5 pannenkoeken.

4
4
  • 250 g aardbeien
  • 80 g chocoladepasta puur

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Besmeer de pannenkoeken met een dun laagje chocopasta, laat de randen vrij.

5
5
  • 50 g Tijd voor ontbijt amandelstukjes

Beleg met de aardbeien, bestrooi met de amandelen en rol op.

bereidingstip:

Je kunt de pannenkoeken 1 dag van tevoren maken. Neem ze in een afgesloten bakje mee voor een picknick.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.