bewaar
Chocoladepannenkoeken met aardbeien
Chocoladepannenkoeken met aardbeien
bewaar

Chocoladepannenkoeken met aardbeien

Deze pannenkoeken maak je met cacao en besmeer je met pasta: dubbel zoveel chocolade!

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

6 porties

150 g

volkoren speltmeel

1 el

cacaopoeder

½ tl

zout

1

middelgroot ei

250 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

250 g

aardbeien

50 g

geroosterde amandelen

80 g

chocoladepasta puur

Dit heb je nodig

  • garde

  • koekenpan (Ø 20 cm)

Deze pannenkoeken maak je met cacao en besmeer je met pasta: dubbel zoveel chocolade!

Aan de slag

1

Zeef het meel, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg het ei en de melk toe en klop met de garde tot een glad beslag. Verhit een beetje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en maak zo nog 5 pannenkoeken.

2

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en hak de amandelen grof. Besmeer de pannenkoeken met een dun laagje chocopasta, laat de randen vrij. Beleg met de aardbeien, bestrooi met de amandelen en rol op.

bereidingstipJe kunt de pannenkoeken 1 dag van tevoren maken. Neem ze in een afgesloten bakje mee voor een picknick.

algemeenLekker met slagroom.

algemeenGarneer de pannenkoeken ook eens met wat blaadjes basilicum.

Chocoladepannenkoeken met aardbeien

Instructievideo - 00:35 min.