bewaar
Speltpannenkoekentaart met ricotta, banaan & pistache
Speltpannenkoekentaart met ricotta, banaan & pistache
bewaar

Speltpannenkoekentaart met ricotta, banaan & pistache

Hier eet je je vingers bij op. En de kinderen ook. Kom maar op met die pannenkoekentaart!

40 min. bereiden
30 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

speltmeel

3

rijpe bananen

3

middelgrote eieren

1 tl

zout

500 ml

halfvolle melk

2 el

cacaopoeder

2 tl

koek- en speculaaskruiden

50 g

ongezouten roomboter

30 g

gepelde pistachenoten

3 el

vloeibare honing

500 g

ricotta

250 g

Zonnatura fruitspread abrikoos

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Hier eet je je vingers bij op. En de kinderen ook. Kom maar op met die pannenkoekentaart!

Aan de slag

1

Doe het meel, de bananen, eieren, het zout en de melk, cacao en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een flinke opslaglepel beslag. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in 2 min. gaar en keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor wat extra boter in de pan. Laat de pannenkoeken afkoelen, dit duurt ca. 30 min.

2

Hak ondertussen de pistachenoten grof. Meng 2 el honing door de ricotta. Besmeer 1 pannenkoek met 3 el ricotta, leg er een pannenkoek op en besmeer met 2 el fruitspread. Maak zo nog ca. 5 lagen en eindig met een laag ricotta. Verdeel de pistachenoten erover en besprenkel met de rest van de honing. Snijd aan tafel in puntjes.

bewaartipJe kunt de pannenkoekentaart ‘s morgens maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.