Franse hoofdgerechten

Vele topchefs hebben zich laten inspireren door de klassieke Franse keuken. Van steak tartare en salade niçoise tot coq au vin: Franse gerechten zijn rijk van smaak. En geen andere wereldkeuken is beter te combineren met een goed glas Franse wijn dan de deze. Santé.

Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm
Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm

Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 500 g rode ui
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 el rietsuiker
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el verse tijm
  • 4 entrecotes
  • 2 tl mix voor rundvlees
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur ca. 30 min. Schep regelmatig om.
  2. Voeg na 15 min. de suiker en azijn toe aan de uien. Blijf regelmatig omscheppen. Voeg na 25 min. de tijmblaadjes toe en bak nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi de entrecotes met de mix voor rundvlees. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes 3 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten afgedekt met aluminiumfolie .
  4. Serveer de entrecotes met de gekaramelliseerde uien.