Fran­se vis­soep

Het klinkt misschien heel chique, maar deze soep staat zo op tafel.

(18) waardeer
frans hoofdgerecht Het klinkt misschien heel chique, maar deze soep staat zo op tafel. 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de venkelknollen in de lengte en snijd de helften in repen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen.Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, venkel en paprika 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de saffraan, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe en breng de soep tegen de kook aan. Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 770 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Franse vissoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se vis­soep

1
1
  • 1 ui
  • 2 venkelknollen

Snijd de ui in ringen. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen.

2
2

Halveer de venkelknollen in de lengte en snijd de helften in repen.

3
3
  • 1 zak paprikamix (rood, groen, geel)

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, venkel en paprika 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 0.05 g saffraan
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 ml water
  • ½ groentebouillontablet

Voeg de saffraan, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook.

6
6

Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken.

7
7
  • 450 g diepvries zeevruchten

Voeg de zeevruchten toe en breng de soep tegen de kook aan.

8
8
  • 20 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.