bewaar
Bouillabaisse (vissoep)
Bouillabaisse (vissoep)
bewaar

Bouillabaisse (vissoep)

Beroemde Franse vissoep met wel drie verschillende soorten vis.

40 min. bereiden
180waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

ui

1

prei

2

tomaten

1

medium handsinaasappel

2 el

traditionele olijfolie

1 el

tomatenpuree

760 ml

visfond

1

visbouillontablet

1

gedroogde laurierblaadjes

2 takjes

verse tijm

¼ g

saffraan

100 g

verse kabeljauwfilet

200 g

verse roodbaarsfilet

1 el

Pernod

150 g

koelverse zeevruchten

Beroemde Franse vissoep met wel drie verschillende soorten vis.

Aan de slag

1

Pel en snipper de uien en knoflook fijn. Was de prei en snijd in dunne ringen. Kruis de tomaten in, dompel ze onder in kokend water, spoel ze af met koud water, ontvel, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Boen de sinaasappels schoon en snijd met een dunschiller 1 stukje van 4 cm af.

2

Verhit de olie in de pan en fruit de knoflook, ui en prei ca. 2 min. Voeg de tomaat, tomatenpuree en fond toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg de laurier, tijm, sinaasappelschil en saffraan toe en kook de soep ca. 15 min. zachtjes.

3

Snijd intussen de kabeljauw en rouget barbet in blokjes. Voeg de Pernod en visblokjes aan de soep toe en houd ca. 5 min. tegen de kook aan. Verwijder de laurier, tijm en sinaasappelschil en breng de soep op smaak met peper en tabasco.

4

Verdeel de fruits de mer over de borden en schep de hete soep erover.

combinatietipLekker met in olie gebakken stokbrood en rouille.