Maal­tijd­sa­la­de ni­çoi­se

Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel!

(70) waardeer
frans hoofdgerecht Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel! 4 personen
3 70

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over een platte schaal.
  2. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en olijven ook uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.
  3. Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette. Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn in stukjes erover en garneer met de olijven.

bereidingstip:

Wil je ui met een minder scherpe smaak? Schenk dan kokend water over de uien, laat even staan en giet weer af. Hierdoor wordt de smaak zachter.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-recept.

video

Blan­che­ren

instructievideo - 01:00 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de ni­çoi­se

1
1
  • 600 g koelverse gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar.

2
2

Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over een platte schaal.

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

3
3
  • 620 g bruine linzen in blik
  • 320 g tonijnstukken in olijfolie
  • 200 g groene olijven gevuld met citroen in blik

Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en olijven ook uitlekken.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 rode uien

Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.

5
5
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 tl Franse mosterd

Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette.

6
6
  • 85 g veldsla

Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de tonijn in stukjes erover en garneer met de olijven.

bereidingstip:

Wil je ui met een minder scherpe smaak? Schenk dan kokend water over de uien, laat even staan en giet weer af. Hierdoor wordt de smaak zachter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.