bewaar
Maaltijdsalade niçoise
Maaltijdsalade niçoise
bewaar

Maaltijdsalade niçoise

Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel!

15 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

koelverse gebroken sperzieboon

620 g

bruine linzen in blik

320 g

tonijnstukken in olijfolie

200 g

groene olijven gevuld met citroen in blik

250 g

cherrytomaten

2

rode uien

6 el

traditionele olijfolie

2 el

wittewijnazijn

2 tl

Franse mosterd

85 g

veldsla

Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel!

Aan de slag

1

Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over een platte schaal.

2

Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en olijven ook uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.

3

Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette. Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn in stukjes erover en garneer met de olijven.

tip

bereidingstipWil je ui met een minder scherpe smaak? Schenk dan kokend water over de uien, laat even staan en giet weer af. Hierdoor wordt de smaak zachter.

algemeenDit is een Allerhande Box-recept.