bewaar
Niçoise 'to go' met bonen
Niçoise 'to go' met bonen
bewaar

Niçoise 'to go' met bonen

De beroemde salade met als extraatje; limabonen. Extra lekker!

10 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

AH BASIC diepvries gebroken sperziebonen

400 g

limabonen in blik

160 g

tonijn in water in blik

1

sjalot

1 tl

mosterd

1 el

wittewijnazijn

2 el

extra vierge olijfolie

250 g

cherrytomaten

De beroemde salade met als extraatje; limabonen. Extra lekker!

Aan de slag

1

Laat de sperziebonen ontdooien.

2

Doe de sperziebonen in een kom en giet er kokend water bij. Laat minimaal 5 min. staan. Laat de limabonen en de tonijn uitlekken.

3

Snijd ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd en de wittewijnazijn. Voeg al roerend de olijfolie toe. Halveer de cherrytomaten. Giet de sperziebonen af.

4

Schep alles door elkaar, verdeel over een bord en besprenkel met de vinaigrette.

bewaartipJe kunt de salade prima meenemen in een afgesloten bewaarbakje.

combinatietipLekker met peterselie.