Ni­çoi­se 'to go' met bo­nen

De beroemde salade met als extraatje; limabonen. Extra lekker!

(0) waardeer
frans lunch De beroemde salade met als extraatje; limabonen. Extra lekker! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de sperziebonen in een kom en giet er kokend water bij. Laat minimaal 5 min. staan. Laat de limabonen en de tonijn uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd en de wittewijnazijn. Voeg al roerend de olijfolie toe. Halveer de cherrytomaten. Giet de sperziebonen af.
  3. Schep alles door elkaar, verdeel over een bord en besprenkel met de vinaigrette.

combinatietip:

Lekker met peterselie.

Tip:

De limabonen en de mosterd zijn een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

bewaartip:

Je kunt de salade prima meenemen in een afgesloten bewaarbakje.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Niçoise 'to go' met bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ni­çoi­se 'to go' met bo­nen

1
1
  • 450 g diepvries gebroken sperziebonen
  • 400 g limabonen in blik
  • 160 g tonijn in water in blik

Doe de sperziebonen in een kom en giet er kokend water bij. Laat minimaal 5 min. staan. Laat de limabonen en de tonijn uitlekken.

2
2
  • 1 sjalot
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 250 g cherrytomaten

Snijd ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd en de wittewijnazijn. Voeg al roerend de olijfolie toe. Halveer de cherrytomaten.

3
3

Giet de sperziebonen af.

4
4

Schep alles door elkaar, verdeel over een bord en besprenkel met de vinaigrette.

combinatietip:

Lekker met peterselie.

bewaartip:

Je kunt de salade prima meenemen in een afgesloten bewaarbakje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.