bewaar
Wraps niçoise met tonijn
Wraps niçoise met tonijn
bewaar

Wraps niçoise met tonijn

Vanaf de eerste hap waan je je aan de Côte d'Azur.

15 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

1

rode ui

400 g

koelverse gebroken sperzieboon

250 g

cherrytomaten

320 g

John West tonijnstukken in olijfolie

4 el

fijne mayonaise

1 el

witte wijnazijn

8

gordita's

Vanaf de eerste hap waan je je aan de Côte d'Azur.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn met een vork. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Kook de sperziebonen in een pan ruim water met eventueel zout in 8 min. beetgaar.

2

Snijd de tomaten in partjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op. Meng de olie met de mayonaise en azijn tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Laat de rode ui uitlekken. Serveer met het ei, de sperziebonen, tomaat, tonijn, dressing en gordita’s in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen zijn eigen wraps beleggen.

tip

combinatietipLekker met srirachasaus (pittige chilisaus).

Wraps niçoise met tonijn

Instructievideo - 00:30 min.