Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen
Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente.
690 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
5 el
900 g
2
400 g
1 tl
2 tl
150 ml
4
130 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 09 - Slim koken
2017 nr. 04 - Over de vloer bij de boer
Allerhande Box week 45 2016 - Allerhande Box week 45 2016
Allerhande Box Week 51 2017 - Allerhande Box Week 51 2017
Allerhande Box Week 50 2019 - Allerhande Box Week 50 2019
Allerhande Box Week 36 2017 - Allerhande Box Week 36 2017
Allerhande Box Week 19 2018 - Allerhande Box Week 19 2018
Verhit 2 el olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Doe de paprika en de sperziebonen in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege. Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de steaks de boeuf.
- algemeenJe kunt de steak de boeuf vervangen door tartaar.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen
Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente.

hoofdgerecht
4 personen
690 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Doe de paprika en de sperziebonen in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege. Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de steaks de boeuf.
algemeen:Je kunt de steak de boeuf vervangen door tartaar.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 el traditionele olijfolie
900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil
2 rode paprika's
400 g verse sperziebonen
1 tl kristalsuiker
2 tl gedroogde oregano
150 ml water
4 rundersteaks de boeuf
130 g koelverse zongedroogde tomaatjes




