bewaar
Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen
Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen
bewaar

Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen

Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente.

25 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

traditionele olijfolie

900 g

Provençaalse aardappelpartjes met schil

2

rode paprika's

400 g

verse sperziebonen

1 tl

kristalsuiker

2 tl

gedroogde oregano

150 ml

water

4

rundersteaks de boeuf

130 g

koelverse zongedroogde tomaatjes

Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente.

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Doe de paprika en de sperziebonen in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege. Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de steaks de boeuf.

tip

algemeenJe kunt de steak de boeuf vervangen door tartaar.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.