Steak de boeuf met rijst & to­ma­ten met ver­se ore­ga­no

Verse oregano is een gouden match met gegrild vlees.

(2) waardeer
hoofdgerecht Verse oregano is een gouden match met gegrild vlees. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in water met eventueel zout op laag vuur in 15 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Snijd de knoflook fijn. Rasp 2 tomaten en snijd de rest in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de oregano fijn.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en paprika 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het tomatenrasp en het kokend water toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 min. stoven. Voeg de laatste 3 min. de gesneden tomaten en oregano toe. Breng op smaak met peper.
  4. Meng ondertussen de olie met de picadillo en eventueel zout. Bestrijk hiermee de steaks de boeuf. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks in 8 min gaar. Keer halverwege.
  5. Verdeel de steaks de boeuf met de rijst en paprika-tomatensaus over de borden en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 27 2018

Steak de boeuf met rijst & tomaten met verse oregano

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf met rijst & to­ma­ten met ver­se ore­ga­no

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst in water met eventueel zout op laag vuur in 15 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g cocktailtomaten
  • 2 gele paprika's

Snijd de knoflook fijn. Rasp 2 tomaten en snijd de rest in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

3
3
  • 15 g oregano

Snijd de oregano fijn.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 100 ml kokend water

Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en paprika 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het tomatenrasp en het kokend water toe.

5
5

Laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 min. stoven. Voeg de laatste 3 min. de gesneden tomaten en oregano toe. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 2 el milde olijfolie
  • 2½ tl picadillo
  • 4 rundersteaks de boeuf

Meng ondertussen de olie met de picadillo en eventueel zout. Bestrijk hiermee de steaks de boeuf.

7
7

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks in 8 min gaar. Keer halverwege.

8
8

Verdeel de steaks de boeuf met de rijst en paprika-tomatensaus over de borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.