bewaar
Steak de boeuf met rijst & tomaten met verse oregano
Steak de boeuf met rijst & tomaten met verse oregano
bewaar

Steak de boeuf met rijst & tomaten met verse oregano

Verse oregano is een gouden match met gegrild vlees.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2 tenen

knoflook

500 g

cocktailtomaten

2

gele paprika's

15 g

oregano

4 el

milde olijfolie

100 ml

kokend water

2½ tl

picadillo

4

rundersteaks de boeuf

Dit heb je nodig

  • rasp

  • grillpan

Verse oregano is een gouden match met gegrild vlees.

Aan de slag

1

Kook de rijst in water met eventueel zout op laag vuur in 15 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Snijd de knoflook fijn. Rasp 2 tomaten en snijd de rest in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de oregano fijn.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en paprika 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het tomatenrasp en het kokend water toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 min. stoven. Voeg de laatste 3 min. de gesneden tomaten en oregano toe. Breng op smaak met peper.

4

Meng ondertussen de olie met de picadillo en eventueel zout. Bestrijk hiermee de steaks de boeuf. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks in 8 min gaar. Keer halverwege.

5

Verdeel de steaks de boeuf met de rijst en paprika-tomatensaus over de borden en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.