Een goede zuurkoolschotel, een lekkere lasagne of zelfgemaakte pizza uit de oven. Ovengerechten, we worden er blij van. En hoe langer ze erin staan, hoe beter. Want langzaam gegaard is goud waard. Bij Allerhande vind je de lekkerste ovenrecepten.

Klassieke recepten en old time favourites
Een echte ovenklassieker is de quiche Lorraine. Deze hartige taart heeft z’n naam te danken aan de Franse streek Lorraine (Lotharingen), dat vroeger Duits grondgebied was. Het Duitse woord kuchen werd het Franse quiche. Deze klassieke hartige taart heeft een vulling van eieren, room, spek, kaas, peper en zout.
Een andere 'old time favourite' is de lasagne. Klassiek met tomatensaus en gehakt of een van de vele varianten. Een heerlijke herfstvariant is bijvoorbeeld de paddenstoelenlasagne, of de lasagne met pompoen en appel. En voor een feestelijke presentatie kun je de opgerolde lasagne eens proberen. Geen zin in een klassiek ovengerecht? Probeer dan eens de plaattaart met pesto of de linzenpie met prei, puree en geitenkaas.

Het lekkerste uit de oven
Gebruik de oven ook om het beste uit producten naar boven te halen. Zo wordt pompoen in de oven extra zoet en smaakt een stukje zalm het lekkerst als het langzaam is gegaard in de oven.

Zoet boven hartig
Ga je toch liever voor zoet uit de oven? Allerhande biedt een keur aan recepten voor zoete lekkernijen. Van cheesecakes en slagroomtaarten tot muffins en allerlei soorten cupcakes. Cupcakes zijn behalve een heerlijke traktatie ook vaak prachtige kunstwerkjes. Leuk en simpel om te bakken, geweldig om te versieren!

Lees meer

Ovenheerlijk

Voor een gratin, pizza of plaattaart is de oven onmisbaar. Maar ook pasta of frittata wordt er extra lekker door. Laat de oven het werk doen bij deze ovenheerlijke recepten.

recept Oven­scho­tel met Bre­tons ge­hakt

Oven­scho­tel met Bre­tons ge­hakt

45 min.
(0)
video Knolselderijgratin met appel en walnoten

Knol­sel­de­rij­gra­tin met ap­pel en wal­no­ten

recept Zuur­kool­plaat­taart met worst

Zuur­kool­plaat­taart met worst

45 min.
(0)
video Pompoennachos

Pom­poen­na­chos

video Hele kip met mosterd uit de oven

He­le kip met mos­terd uit de oven

recept Orec­chiet­te oven­scho­tel

Orec­chiet­te oven­scho­tel

30 min.
(0)
video Ovenschotel met vegagehakt

Oven­scho­tel met ve­ga­ge­hakt

recept Ba­gel­qui­ches van Rut­ger Bakt

Ba­gel­qui­ches van Rut­ger Bakt

40 min.
(0)

Ovengerechten (4.083)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.