Vegetarische eiergerechten
Vegetarische eiergerechten

Vegetarische eiergerechten

Zoek je de beste vegetarische gerechten met ei? Bekijk dan de topselectie van lekkerste vega eirecepten. Van chic gepocheerd tot verwerkt in quiche.

Shakshuka
Shakshuka

Shakshuka

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 3 rode uien
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 3 puntpaprika's
  • 400 g tomatenblokjes in tomatensap
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 AH Liefde & Passie volkorenbrood
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.
  4. Snijd het brood in sneetjes. Serveer bij de shakshuka om mee te dopen.