Teriyakirecepten
Teriyakirecepten

Teriyakirecepten

Japanners geven het eten glans. Dat doen ze met de kooktechniek teryaki. De iets zoete teriyaki saus is heerlijk met kip. Maar maak het ook eens met gamba’s en ananas of zalm.

Kip teriyaki met paprika
Kip teriyaki met paprika

Kip teriyaki met paprika

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 cm verse gember
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 8 kipfilethaasjes
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 4 el mirin
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 200 g verse peultjes
  • 2 el arachideolie
  • 300 g gesneden spitskool
Zet producten op mijn lijst
  1. Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan. Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Snijd de puntpaprika’s en peultjes in reepjes.
  3. Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven. Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.
  4. Serveer de groenten met de kip.