Mousse

Licht, fluweelzacht en romig zoet: mousse is het perfecte toetje voor de feestdagen. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Ga voor de klassieke chocolademousse of varieer met koffie en fruit; dit luchtige dessert scoort!

Mousse recepten

Chocolademousse
Chocolademousse

Chocolademousse

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 150 g pure chocolade 78%
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 200 ml verse slagroom
Zet producten op mijn lijst
  1. Hak de chocolade fijn. Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water. Roer af en toe. Neem de kom van de pan.
  2. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken vormt. Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
  3. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor.
  4. Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het door de slagroom. Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.
  5. Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Witte-chocolademousse met blauwe bessen

Het ultieme kerst dessert: chocolademousse! En dan geen alledaagse mousse, maar een heel bijzondere! Dit feestelijke dessert maak je met witte chocolade, slagroom en ricotta. Hoe romig wil je ’t hebben? Met de blauwe bessen voeg je een fijn zuurtje toe.
00:30