bewaar
Chocolade-pistachebiscotti
Chocolade-pistachebiscotti
bewaar

Chocolade-pistachebiscotti

1 uur 20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

175 g

(extra) bittere chocolade

75 g

roomboter

1

ei

75 g

gepelde pistachenoten

200 g

zelfrijzend bakmeel

1½ theelepel

bakpoeder

75 g

suiker

50 g

griesmeel

2 theelepels

citroenrasp (potje)

1½ eetlepel

cognac of vieux (slijter)

4 eetlepels

poedersuiker

Aan de slag

1

In pan bodempje water aan de kook brengen. Chocolade boven kleine steelpan in stukjes breken en 50 g boter toevoegen. Steelpan in de stoom van pan met net kokend water hangen. Chocolade al roerend laten smelten en goed door boter roeren. Chocolademengsel van pan afnemen en iets laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakplaat invetten met rest van boter. Ei loskloppen. Pistachenoten iets grof hakken. Bakmeel en bakpoeder boven kom zeven. Toevoegen: suiker, griesmeel, citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en iets afgekoelde chocolade. Door elkaar mengen tot zacht deeg. Deeg in 24 balletjes verdelen. Balletjes platdrukken en op bakplaat leggen. Biscotti in midden van oven ca. 25 minuten bakken, tot ze stevig aanvoelen. Uit oven laten afkoelen.

2

Poedersuiker over bovenkant van biscotti zeven. Biscotti op schaal leggen.