bewaar
Oma's jachtschotel
Oma's jachtschotel
bewaar

Oma's jachtschotel

Winterse groenten met puree in een ovenschotel vragen natuurlijk om de zoete smaak van warme appel.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
210waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

grote uien

250 g

winterpeen

50 g

ongezouten roomboter

2

Elstar appels

500 g

half-om-halfgehakt

1 el

Zaanse mosterd

450 g

aardappelpuree met boter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Winterse groenten met puree in een ovenschotel vragen natuurlijk om de zoete smaak van warme appel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui, snijd de winterpeen in kleine stukjes en de appel in dunne plakken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de uien 5 min. Bak de peen 5 min. mee. Bak het gehakt 3 min. mee. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

2

Vet de schaal in. Verdeel over de ingevette ovenschaal. Roer de puree los en verdeel over het gehakt. Strijk glad. Leg de appels dakpansgewijs op de puree. Verdeel de rest van de boter erover. Bak in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

tip

bewaartipU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm, afgedekt met aluminiumfolie, 30 min. in de oven op 190 °C.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.