bewaar
Grove erwtensoep met soepstengels
Grove erwtensoep met soepstengels
bewaar

Grove erwtensoep met soepstengels

1 uur bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

erwtensoepvleespakket

300 g

spliterwten

600 g

soepgroente

1

ei

4 vellen

bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • soeppan

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Aan de slag

Spek en stukjes vlees (uit pakket) met erwten en 2 l koud water aan de kook brengen. Ca. 60 min. op laag vuur zachtjes laten koken. Laatste 10 min. worst en soepgroenten toevoegen en laten meekoken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen oven voorverwarmen op 200 °C. Ei loskloppen. Elk vel bladerdeeg bestrijken met wat losgeklopt ei en in 6 repen snijden. Bestrooien met (grof) zout en (grofgemalen) peper. Repen op bakplaat in midden van hete oven plaatsen en in ca. 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Worst en spek uit pan kleinsnijden. Soep, worst en spek over 4 grote soepkommen verdelen. Soepstengels er apart bijgeven.

Bladerdeegstengels maken

Instructievideo - 01:29 min.