bewaar
Erwtensoep met hutspotgroenten
Erwtensoep met hutspotgroenten
bewaar

Erwtensoep met hutspotgroenten

20 min. bereiden
1 uur wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

spliterwten

1

erwtensoeppakket

1 grote

aardappel

1 zakje

selderij

2 eetlepels

zonnebloemolie

1 pak

hutspotgroenten

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Spliterwten wassen. In grote pan 1 1/2 liter water, erwtensoeppakket en spliterwten met zout en peper aan de kook brengen. Ca. 40 min. laten koken onder af en toe roeren. Aardappel schillen, in blokjes snijden en aan soep toevoegen. Soep nog 20 min. laten koken. Selderie fijnsnijden. In wok olie verhitten en hutspotgroenten en helft van selderie 5 min. roerbakken. Vlees uit pan halen en fijnsnijden. Fijngesneden vlees en hutspotgroenten aan soep toevoegen en roeren. Soep over vier borden verdelen en met rest van selderie garneren. Lekker met Fries roggebrood met katenspek.