Erw­ten­soep met huts­pot­groen­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(37) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 37

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spliterwten wassen. In grote pan 1 1/2 liter water, erwtensoeppakket en spliterwten met zout en peper aan de kook brengen. Ca. 40 min. laten koken onder af en toe roeren. Aardappel schillen, in blokjes snijden en aan soep toevoegen. Soep nog 20 min. laten koken. Selderie fijnsnijden. In wok olie verhitten en hutspotgroenten en helft van selderie 5 min. roerbakken. Vlees uit pan halen en fijnsnijden. Fijngesneden vlees en hutspotgroenten aan soep toevoegen en roeren. Soep over vier borden verdelen en met rest van selderie garneren. Lekker met Fries roggebrood met katenspek.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.