Re­gen­boog­car­p­ac­cio met pijn­boom­pit­ten en par­ma­ham

Carpaccio 2.0. In de kleuren van de regenboog!

(3) waardeer
voorgerecht Carpaccio 2.0. In de kleuren van de regenboog! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de bietjes met een scherp mes en snijd in heel dunne plakjes, zo'n 4-5 plakjes per persoon. Maak met een dunschiller lange linten van de komkommer. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne repen.
  2. Halveer de druiven. Snijd de cherrytomaten in dunne plakjes van een ½ cm. Rasp de oranje schil van 1 mandarijn (per 4 personen) en pers het sap eruit. Schil de rest van de mandarijnen, snijd in dunne plakjes en halveer ze.
  3. Meng het mandarijnensap met het -rasp en de honing in een kommetje. Giet er al roerend de olijfolie bij. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 4 min. goudgeel op middelhoog vuur.
  5. Maak de borden op. Begin onder aan het bord met een boogje van blauwe bessen. Leg er een baan bietjes omheen. Ga verder met de komkommer, paprika, plakjes mandarijn en eindig met de cherrytomaten. Maak ook zo’n regenboog op de andere 3 borden. Je kunt er ook voor kiezen om een grotere regenboog maken op 1 groot bord. Leuk om samen te delen!
  6. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten. Scheur de plakken ham in de lengte doormidden en rol er kleine roosjes van. Verdeel de roosjes over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 16 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Regenboogcarpaccio met pijnboompitten en parmaham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Re­gen­boog­car­p­ac­cio met pijn­boom­pit­ten en par­ma­ham

1
1
  • 2 gekookte bietjes

Halveer de bietjes met een scherp mes en snijd in heel dunne plakjes, zo'n 4-5 plakjes per persoon.

2
2
  • ½ komkommer
  • 1 gele paprika

Maak met een dunschiller lange linten van de komkommer. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne repen.

3
3
  • 16 pitloze witte druiven
  • 8 cherrytomaten

Halveer de druiven. Snijd de cherrytomaten in dunne plakjes van een ½ cm.

4
4
  • 3 mandarijnen

Rasp de oranje schil van 1 mandarijn (per 4 personen) en pers het sap eruit. Schil de rest van de mandarijnen, snijd in dunne plakjes en halveer ze.

5
5
  • 1 tl honing
  • 4 el extra vierge olijfolie

Meng het mandarijnensap met het -rasp en de honing in een kommetje. Giet er al roerend de olijfolie bij. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

6
6
  • 30 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 4 min. goudgeel op middelhoog vuur.

7
7
  • 4 el diepvries blauwe bessen

Maak de borden op. Begin onder aan het bord met een boogje van blauwe bessen. Leg er een baan bietjes omheen.

8
8

Ga verder met de komkommer, paprika, plakjes mandarijn en eindig met de cherrytomaten. Maak ook zo’n regenboog op de andere 3 borden.

9
9

Je kunt er ook voor kiezen om een grotere regenboog maken op 1 groot bord. Leuk om samen te delen!

10
10

Besprenkel met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.

11
11
  • 8 plakken Prosciutto di Parma

Scheur de plakken ham in de lengte doormidden en rol er kleine roosjes van. Verdeel de roosjes over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.