Ha­ver­melk

Voor zelfgemaakte havermelk heb je maar 3 dingen nodig: haver, water en een nachtje geduld.

  • drankje zonder alcohol
  • 4 stuks
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(0) waardeer
drankje zonder alcohol Voor zelfgemaakte havermelk heb je maar 3 dingen nodig: haver, water en een nachtje geduld. 4 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender
  • fijne zeef

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de havervlokken minimaal 6 uur of een nacht in ruim water. Giet de havervlokken af (het weekwater wordt niet gebruikt). Spoel de geweekte havervlokken onder koud stromend water.
  2. Doe de haver met het water in de blender. Maal 2 min. tot de havervlokken fijngemalen zijn. Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk indien nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer maar druk de tweede keer niet aan zodat de melk mooi fijn blijft.
  3. Breng op smaak met de ahornsiroop. Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.

bereidingstip:

De ahornsiroop geeft de havermelk een lichtzoete en iets vollere smaak, maar je kunt het ook weglaten.

bewaartip:

De havermelk is afgedekt in de koelkast 5 dagen houdbaar.

kookstaptip:

Je kunt ook een kaasdoek gebruiken om de melk te zeven.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 17 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Havermelk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­melk

1
1
  • 200 g grove havermoutvlokken

Week de havervlokken minimaal 6 uur of een nacht in ruim water.

2
2

Giet de havervlokken af (het weekwater wordt niet gebruikt). Spoel de geweekte havervlokken onder koud stromend water.

3
3
  • 800 ml water

Doe de haver met het water in de blender. Maal 2 min. tot de havervlokken fijngemalen zijn.

4
4

Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk indien nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt.

5
5

Zeef eventueel twee keer maar druk de tweede keer niet aan zodat de melk mooi fijn blijft.

6
6
  • 1 el ahornsiroop

Breng op smaak met de ahornsiroop.

7
7

Bewaar afgedekt in de koelkast. Even schudden voor gebruik.

bereidingstip:

De ahornsiroop geeft de havermelk een lichtzoete en iets vollere smaak, maar je kunt het ook weglaten.

bewaartip:

De havermelk is afgedekt in de koelkast 5 dagen houdbaar.

kookstaptip:

Je kunt ook een kaasdoek gebruiken om de melk te zeven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.