bewaar
Vegan ijskoffie met havermelk
Vegan ijskoffie met havermelk
bewaar

Vegan ijskoffie met havermelk

IJskoffie goes vegan! Dit heerlijke koffierecept maken we met plantaardige zuivel, namelijk: havermelk.

10 min. bereiden
10 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

60 g

pure chocolade

2

espressocups

100 ml

water

2 tl

agavesiroop

8

ijsblokjes

300 ml

ongezoete haverdrink

50 g

soja-topping (plantaardig alternatief voor slagroom)

Dit heb je nodig

  • glazen (250 ml)

  • papieren rietjes

IJskoffie goes vegan! Dit heerlijke koffierecept maken we met plantaardige zuivel, namelijk: havermelk.

Aan de slag

1

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een vuurvaste kom. Hang de kom in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de gesmolten chocola 10-15 min. afkoelen.

2

Zet ondertussen espresso met het water en de cups, roer de agavesiroop erdoor en laat afkoelen.

3

Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Verdeel met een theelepel ⅔ van de gesmolten chocolade over de randen van de glazen en laat naar binnen toe druppelen. Schenk de koffie en haverdrink in de glazen en spuit de soja topping erop. Besprenkel met de rest van de gesmolten chocolade. Serveer met de rietjes.

Vegan ijskoffie met havermelk

Instructievideo - 00:20 min.