Ve­gan ijs­kof­fie met ha­ver­melk

IJskoffie goes vegan! Dit heerlijke koffierecept maken we met plantaardige zuivel, namelijk: havermelk.

(3) waardeer
drankje zonder alcohol IJskoffie goes vegan! Dit heerlijke koffierecept maken we met plantaardige zuivel, namelijk: havermelk. 2 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 glazen (250 ml)
  • 2 papieren rietjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een vuurvaste kom. Hang de kom in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de gesmolten chocola 10-15 min. afkoelen.
  2. Zet ondertussen espresso met het water en de cups, roer de agavesiroop erdoor en laat afkoelen.
  3. Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Verdeel met een theelepel ⅔ van de gesmolten chocolade over de randen van de glazen en laat naar binnen toe druppelen. Schenk de koffie en haverdrink in de glazen en spuit de soja topping erop. Besprenkel met de rest van de gesmolten chocolade. Serveer met de rietjes.
video

Ve­gan ijs­kof­fie met ha­ver­melk

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 21 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Vegan ijskoffie met havermelk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ijs­kof­fie met ha­ver­melk

1
1
  • 60 g pure chocolade

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

2
2

Hang de kom in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie).

3
3

Laat de gesmolten chocolade 10-15 min. afkoelen.

4
4
  • 2 espressocups
  • 100 ml water
  • 2 tl agavesiroop

Zet ondertussen espresso met het water en de cups, roer de agavesiroop erdoor en laat afkoelen.

5
5
  • 8 ijsblokjes

Verdeel de ijsblokjes over de glazen.

6
6

Verdeel met een theelepel ⅔ van de gesmolten chocolade over de randen van de glazen en laat naar binnen toe druppelen.

7
7
  • 300 ml ongezoete haverdrink
  • 50 g soja-topping (plantaardig alternatief voor slagroom)

Schenk de koffie en haverdrink in de glazen en spuit de soja topping erop.

8
8

Besprenkel met de rest van de gesmolten chocolade. Serveer met de rietjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.