Thais ge­hakt­brood

Een gehaktbrood = acht porties. Handig voor een grote groep of de volgende dag als lunch.

  • hoofdgerecht
  • 8 stuks
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(21) waardeer
thais hoofdgerecht Een gehaktbrood = acht porties. Handig voor een grote groep of de volgende dag als lunch. 8 stuks
4 21

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Snijd de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk. Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ei, de currypasta en het zout door het kipgehakt. Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.
  2. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de gember 6 min. Breng eventueel op smaak met zout. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.

variatietip:

Eet de rest van het gehaktbrood de dag erna met stokbrood en sla.

Tip:

Je kunt het gehaktbrood tot het bereiden van de mihoen twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Thais ge­hakt­brood

recipevideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Thais gehaktbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thais ge­hakt­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

2
2
  • 3 bosuien
  • 4 sneetjes witbrood
  • 50 ml halfvolle melk

Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Snijd de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 2 el Panang rode currypasta
  • ½ tl zout
  • 900 g kipgehakt naturel

Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ei, de currypasta en het zout door het kipgehakt.

4
4

Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.

5
5
  • 5 cm gember
  • 1 el arachideolie
  • 800 g Thaise wokgroente

Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de gember 6 min. Breng eventueel op smaak met zout.

6
6
  • 200 g mihoen

Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.

variatietip:

Eet de rest van het gehaktbrood de dag erna met stokbrood en sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.