bewaar
Pittige curry met halfvolkorenrijst& zachtgekookt ei
Pittige curry met halfvolkorenrijst& zachtgekookt ei
bewaar

Pittige curry met halfvolkorenrijst& zachtgekookt ei

Romig door de kokos en pittig door de currypasta. Deze smaakvolle vegacurry staat in 20 min op tafel.

20 min. bereiden
licht pittig
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Lassie halfvolkorenrijst

2 el

arachideolie

70 g

panang currypasta

600 g

Thaise wokgroente

200 g

sugarsnaps

400 ml

kokosmelk

4

middelgroot ei

30 g

amandelschaafsel

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

Romig door de kokos en pittig door de currypasta. Deze smaakvolle vegacurry staat in 20 min op tafel.

Aan de slag

1

Kook de rijst in 8 min. gaar, giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en fruit de currypasta 2 min Voeg de wokgroente en sugarsnaps toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

4

Snijd de koriander fijn. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erop en leg 2 halve eieren erbij. Bestrooi met het amandelschaafsel en de koriander.