Pit­ti­ge cur­ry met half­vol­ko­ren­rijst& zacht­ge­kookt ei

Romig door de kokos en pittig door de currypasta. Deze smaakvolle vegacurry staat in 20 min op tafel.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Romig door de kokos en pittig door de currypasta. Deze smaakvolle vegacurry staat in 20 min op tafel. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan of wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 8 min. gaar, giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en fruit de currypasta 2 min Voeg de wokgroente en sugarsnaps toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
  3. Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
  4. Snijd de koriander fijn. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erop en leg 2 halve eieren erbij. Bestrooi met het amandelschaafsel en de koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2019

Pittige curry met halfvolkorenrijst& zachtgekookt ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge cur­ry met half­vol­ko­ren­rijst& zacht­ge­kookt ei

1
1
  • 300 g Lassie halfvolkorenrijst

Kook de rijst in 8 min. gaar, giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 70 g panang currypasta

Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en fruit de currypasta 2 min

3
3
  • 600 g Thaise wokgroente
  • 200 g sugarsnaps
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de wokgroente en sugarsnaps toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.

4
4
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

5
5
  • 30 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn.

7
7

Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erop en leg 2 halve eieren erbij. Bestrooi met het amandelschaafsel en de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.