Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de helft van het basilicum fijn. Doe samen met de kip en kalkoen in de keukenmachine en maal fijn tot gehakt.
Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord en laat het brood in de melk weken. Rasp de kaas. Doe het kipmengsel in een kom en voeg het kipgehakt, zout, de kaas en eieren toe. Knijp het brood uit en meng erdoor. Was de prei, snijd zeer fijn en meng erdoor.
Draai kleine balletjes van het gehakt, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege. Laat uit de oven 15 min. afkoelen. Leg elk balletje op een blaadje basilicum. Serveer op een grote schaal. Lekker!
Kipgehakt-parmezaanballetjes
Hartige kip-kalkoenballetjes met prei voor bij een diner of borrel.
- bereidingstipJe kunt de balletjes 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen, leg dan elk balletje op een blaadje basilicum en serveer.
Kipgehakt-parmezaanballetjes
Instructievideo - 02:17 min.
Kipgehakt-parmezaanballetjes
Hartige kip-kalkoenballetjes met prei voor bij een diner of borrel.

bijgerecht
8 personen
195 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de helft van het basilicum fijn. Doe samen met de kip en kalkoen in de keukenmachine en maal fijn tot gehakt.
Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord en laat het brood in de melk weken. Rasp de kaas. Doe het kipmengsel in een kom en voeg het kipgehakt, zout, de kaas en eieren toe. Knijp het brood uit en meng erdoor. Was de prei, snijd zeer fijn en meng erdoor.
Draai kleine balletjes van het gehakt, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege. Laat uit de oven 15 min. afkoelen. Leg elk balletje op een blaadje basilicum. Serveer op een grote schaal. Lekker!
bereidingstip:Je kunt de balletjes 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen, leg dan elk balletje op een blaadje basilicum en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
30 g verse basilicum
200 g kipdijfilet
300 g kalkoendijblokjes
3 sneetjes witbrood
100 ml halfvolle melk
75 g Parmigiano Reggiano
150 g kipgehakt gekruid
1 tl zout
2 middelgrote eieren
100 g verse preien
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier