bewaar
Courgettefrittata
Courgettefrittata
bewaar

Courgettefrittata

Deze frittata is warm, lauw én koud lekker. Een goede kandidaat voor in de picknickmand dus!

25 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

courgettes

6

middelgrote eieren

2 el

kraanwater

50 g

Parmigiano Reggiano

15 g

verse basilicum

3 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

Deze frittata is warm, lauw én koud lekker. Een goede kandidaat voor in de picknickmand dus!

Aan de slag

1

Rasp de kaas. Klop de eieren los met het water. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng erdoor. Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de olie in een koekenpan. Pers de knoflook erboven, voeg de courgette toe en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg peper en zout toe. Schenk het eimengsel over de courgetteblokjes in de pan.

3

Bak de frittata op middelhoog vuur 6 min. met een deksel op de pan. Leg een groot bord op de pan en draai de frittata om. Doe de rest van de olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Bak de frittata in nog 5 min. gaar.

tip

combinatietipLekker met kiprolletjes met tomaat.

Courgettefrittata

Instructievideo - 02:11 min.