bewaar
Kerstballetjes met tomatensaus
Kerstballetjes met tomatensaus
bewaar

Kerstballetjes met tomatensaus

Zo krijgen je kinderen wel heel makkelijk groente binnen.

50 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

400 g

gepelde tomaten in blik

2 tl

vloeibare honing

15 g

verse basilicum

100 g

diepvries tuinerwten

300 g

kipdijfilet

2 sneetjes

witbrood

1

middelgroot ei

75 g

Parmigiano Reggiano

1

citroen

150 g

mini mozzarella

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • keukenmachine

  • cocktailprikker

Zo krijgen je kinderen wel heel makkelijk groente binnen.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot met de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomaten en honing toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Haal ondertussen de blaadjes van de basilicumtakjes. Doe de rest van de knoflook, doperwten, kip, 6 blaadjes basilicum en het brood in de mengkom van de keukenmachine. Maal kort tot een glad gehakt. Voeg het ei, de kaas, peper en eventueel zout toe. Rasp de gele schil van de citroen erboven en pulseer kort tot alle ingrediënten gemengd zijn.

3

Breng een ruime pan met een laag water aan de kook. Vorm met natte handen kleine balletjes van Ø 2 cm van het kipgehakt en laat ze voorzichtig in het water glijden. Kook de balletjes in 2 of 3 porties in 8 min. gaar.

4

Rijg steeds 2 balletjes met 1 bolletje mozzarella en 1 basilicumblaadje ertussen aan de cocktailprikkers en serveer de tomatensaus als dip erbij.

tip

bereidingstipJe kunt dit recept tot en met stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bewaar de afgekoelde balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Verwarm ze ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.