
Rijkgevulde tomatensoep
De vulling van stukjes ciabatta en geroosterde pijnboompitten maakt deze maaltijdsoep extra stoer.
Ingrediënten
4 personen
2
preien
100 ml
traditionele olijfolie
2 tenen
knoflook
800 g
gepelde tomaten in blik
2 stuks
groentebouillontablet
800 ml
kraanwater
1
verse ciabatta
3 el
pijnboompitten
15 g
verse basilicum
125 g
Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Was de preien en snijd ze in halve ringen. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Voeg de prei toe en bak op laag vuur 10 min. tot de prei begint te kleuren. Voeg de tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 20 min. koken.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Scheur het brood in stukjes en voeg toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de soep in 20 min. afkoelen tot lauwwarm. Roer na het afkoelen met een garde, zodat het brood beter wordt opgenomen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Bestrooi de soep met het basilicum en de pijnboompitten. Schaaf de kaas erboven.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.