bewaar
Hartige cake met chorizo
Hartige cake met chorizo
bewaar

Hartige cake met chorizo

Diner bij vrienden of familie? Maak deze cake 1 of 2 dagen van tevoren klaar en neem hem mee.

25 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur wachten
28waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

patenttarwebloem

2 tl

gerookt paprikapoeder

8 g

bakpoeder

1 tl

zout

48 g

gepelde pistachenoten

½

courgette

8 g

verse tijm

50 g

Manchego kaas

75 g

chorizo (worst)

45 g

ongezouten roomboter

100 g

crème fraîche

2

middelgrote eieren

150 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • cakevorm (30 cm)

  • bakpapier

  • satéprikker

Diner bij vrienden of familie? Maak deze cake 1 of 2 dagen van tevoren klaar en neem hem mee.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

2

Zeef de bloem, pimenton, bakpoeder en het zout boven een kom. Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

3

Snijd de courgette in de lengte in parten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de kaas. Snijd de chorizo in blokjes.

4

Klop de boter en crème fraîche met een handmixer in 3 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg al kloppend de melk toe.

5

Spatel het bloemmengsel luchtig door het beslag. Spatel de courgette, tijm, kaas, chorizo en pistachenoten erdoor.

6

Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven. Controleer na 35 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat op een rooster in de vorm 1 uur afkoelen.

tip

bewaartipJe kunt de hartige cake 2 dagen van tevoren maken. Laat de cake afkoelen in de vorm. Dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Hartige cake met chorizo

Instructievideo - 03:34 min.