Thai­se sa­la­de van ge­kneus­de kom­kom­mers

Het klinkt misschien een beetje zielig, maar eigenlijk zijn gekneusde komkommers extra lekker omdat ze extra veel smaak opnemen.

(8) waardeer
aziatisch bijgerecht Het klinkt misschien een beetje zielig, maar eigenlijk zijn gekneusde komkommers extra lekker omdat ze extra veel smaak opnemen. 4 stuks
5 8

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Doe samen met de knoflook in de vijzel, kneus de peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk. Halveer de helft van de limoenen en pers uit tot je 3 el sap hebt (bij 4 personen). Snijd de rest van de limoenen in parten. Roer de vissaus en het limoensap door de knoflook en peper.
  2. Leg de komkommers op een grote stevige snijplank. Kneus de komkommers met een deegroller en snijd vervolgens met een mes in kleinere stukken. Snijd de koriander en hak de pinda's grof. Schep alle overige ingrediënten door elkaar en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de limoenparten.

bereidingstip:

Laat de salade voor extra smaak minimaal 20 min. staan voor het serveren. Schep af en toe om.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juni 2018

Thaise salade van gekneusde komkommers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se sa­la­de van ge­kneus­de kom­kom­mers

1
1
  • 1 rode peper

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm.

2
2
  • 1 teen knoflook

Doe samen met de knoflook in de vijzel, kneus de peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk.

3
3
  • 2 limoenen
  • 2 el Blue Elephant fish sauce

Halveer de limoen en pers uit tot je 3 el sap (bij 4 personen) hebt. Snijd de andere limoen in parten. Roer de vissaus en het limoensap door de knoflook en peper.

4
4
  • 750 g De BuitenBeentjes komkommers

Leg de komkommers op een grote stevige snijplank. Kneus de komkommers met een deegroller en snijd vervolgens met een mes in kleinere stukken.

5
5
  • 15 g verse koriander
  • 50 g suikerpinda's

Snijd de koriander heel grof en hak de pinda's grof. Schep alle overige ingrediënten door elkaar en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de limoenparten.

bereidingstip:

Laat de salade voor extra smaak minimaal 20 min. staan voor het serveren. Schep af en toe om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.