Thai­se sa­la­de van ge­kneus­de kom­kom­mers

Komkommersalade goes Thailand! Gekneusde komkommers zijn extra lekker omdat ze veel smaak opnemen.

(13) waardeer
aziatisch bijgerecht Komkommersalade goes Thailand! Gekneusde komkommers zijn extra lekker omdat ze veel smaak opnemen. 4 stuks
5 13

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Doe samen met de knoflook in de vijzel, kneus de rode peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit tot je 3 el sap hebt. Snijd de andere limoen in parten. Roer de vissaus en het limoensap door de peper en knoflook.
  2. Was de komkommers en leg ze op een grote, stevige snijplank. Kneus ze met de deegroller en halveer ze met een mes. Snijd de koriander grof en hak de pinda’s. Meng de komkommer met de koriander en het peper-knoflookmengsel en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de limoenparten.

bereidingstip:

Laat de salade voor extra smaak minimaal 20 min. staan voor het serveren. Schep af en toe om.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise salade van gekneusde komkommers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se sa­la­de van ge­kneus­de kom­kom­mers

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

2
2

Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm.

3
3
  • 1 teen knoflook

Doe samen met de knoflook in de vijzel, kneus de rode peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk.

4
4
  • 2 limoenen

Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit tot je 3 el sap hebt. Snijd de andere limoen in parten.

5
5
  • 2 el vissaus

Roer de vissaus en het limoensap door de peper en knoflook.

6
6
  • 1 kg De BuitenBeentjes komkommer

Was de komkommers en leg ze op een grote, stevige snijplank.

7
7

Kneus ze met de deegroller en halveer ze met een mes.

8
8
  • 15 g verse koriander
  • 50 g suikerpinda's

Snijd de koriander grof en hak de pinda’s.

9
9

Meng de komkommer met de koriander en het peper-knoflookmengsel en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de limoenparten.

bereidingstip:

Laat de salade voor extra smaak minimaal 20 min. staan voor het serveren. Schep af en toe om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.