bewaar
Thaise salade van gekneusde komkommers
Thaise salade van gekneusde komkommers
bewaar

Thaise salade van gekneusde komkommers

Komkommersalade goes Thailand! Gekneusde komkommers zijn extra lekker omdat ze veel smaak opnemen.

20 min. bereiden
redelijk pittig
15waarderingen

Ingrediënten

1

rode peper

1 teen

knoflook

2

limoenen

2 el

vissaus

1 kg

De BuitenBeentjes komkommer

15 g

verse koriander

50 g

suikerpinda

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • deegroller

Komkommersalade goes Thailand! Gekneusde komkommers zijn extra lekker omdat ze veel smaak opnemen.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Doe samen met de knoflook in de vijzel, kneus de rode peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit tot je 3 el sap hebt. Snijd de andere limoen in parten. Roer de vissaus en het limoensap door de peper en knoflook.

2

Was de komkommers en leg ze op een grote, stevige snijplank. Kneus ze met de deegroller en halveer ze met een mes. Snijd de koriander grof en hak de pinda’s. Meng de komkommer met de koriander en het peper-knoflookmengsel en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de limoenparten.

tip

bereidingstipLaat de salade voor extra smaak minimaal 20 min. staan voor het serveren. Schep af en toe om.