Smo­key's ori­gi­nal BBQ-saus

Saus uit een flesje? Kan. Maar deze zomer maak je hem zelf.

  • bijgerecht
  • 10 stuks
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(7) waardeer
amerikaans bijgerecht Saus uit een flesje? Kan. Maar deze zomer maak je hem zelf. 10 stuks
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • afsluitbare fles of pot (500 ml)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 35 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Smokey's original BBQ-saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smo­key's ori­gi­nal BBQ-saus

1
1
  • 100 ml appelciderazijn
  • 75 ml cola
  • 75 ml appelsap
  • 2 el sojasaus
  • 50 ml worcestershiresauce

Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan.

2
2
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 2 el appelstroop
  • 1 el tabasco
  • 3 el Piggy Mix BBQ Rub

Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost.

3
3
  • 500 ml ketchup
  • 100 ml vloeibare honing
  • 3 el dressing balsamico

Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door.

4
4

Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.

5
5

Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.