bewaar
Zoetzure BBQ-kip uit de Carolina's
Zoetzure BBQ-kip uit de Carolina's
bewaar

Zoetzure BBQ-kip uit de Carolina's

De zoetzure saus voor deze kip maak je helemaal zelf: lekker!

25 min. bereiden
redelijk pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

appelciderazijn

1 el

Tabasco chipotle

2 el

yellow mustard mild

3 el

lichte basterdsuiker

2 el

ketchup

8

kipdijfilet

20 g

kruidenmix voor kip

Dit heb je nodig

  • barbecue

De zoetzure saus voor deze kip maak je helemaal zelf: lekker!

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Doe de azijn, tabasco, mosterd, basterdsuiker en ketchup in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Wrijf ondertussen de kipdijfilets in met de kruidenmix. Gril de kip op medium hitte op de barbecue. Bestrijk elke 3 min. met de zoetzure saus en keer vervolgens. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 min. gaar. Neem de kip van de barbecue en schep er 1 el van de overgebleven saus per persoon over. Serveer de rest er apart bij.

tip

variatietipIn plaats van de Yellow Mustard mild kun je ook andere milde mosterd gebruiken.