Zoet­zu­re BBQ-kip uit de Caro­li­na's

De zoetzure saus voor deze kip maak je helemaal zelf: lekker!

(8) waardeer
amerikaans hoofdgerecht De zoetzure saus voor deze kip maak je helemaal zelf: lekker! 4 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Doe de azijn, tabasco, mosterd, basterdsuiker en ketchup in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Wrijf ondertussen de kipdijfilets in met de kruidenmix. Gril de kip op medium hitte op de barbecue. Bestrijk elke 3 min. met de zoetzure saus en keer vervolgens. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 min. gaar. Neem de kip van de barbecue en schep er 1 el van de overgebleven saus per persoon over. Serveer de rest er apart bij.

variatietip:

In plaats van de Yellow Mustard mild kun je ook andere milde mosterd gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoetzure BBQ-kip uit de Carolina's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re BBQ-kip uit de Caro­li­na's

1
1
  • 250 ml appelciderazijn
  • 1 el Tabasco chipotle
  • 2 el yellow mustard mild
  • 3 el lichte basterdsuiker
  • 2 el ketchup

Steek de barbecue aan. Doe de azijn, tabasco, mosterd, basterdsuiker en ketchup in een steelpan en breng al roerend aan de kook.

2
2

Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit.

3
3
  • 8 kipdijfilet
  • 20 g kruidenmix voor kip

Wrijf ondertussen de kipdijfilets in met de kruidenmix. Gril de kip op medium hitte op de barbecue.

4
4

Bestrijk elke 3 min. met de zoetzure saus en keer vervolgens. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 min. gaar.

5
5

Neem de kip van de barbecue en schep er 4 el van de overgebleven saus over. Serveer de rest er apart bij.

variatietip:

In plaats van de Yellow Mustard mild kun je ook andere milde mosterd gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.