Ta­co's met pit­ti­ge biefreep­jes en bo­nen

Vul je taco's eens from scratch met superverse ingrediënten.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Vul je taco's eens from scratch met superverse ingrediënten. 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng 3/4 van de picadillo met 1/4 van de olie en wrijf hiermee de biefstukken in. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de bonen uitlekken. Verhit 2/3 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege. Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika met de rest van de picadillo 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe. Verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen. Snijd de biefstukken in dunne reepjes. Vul de taco’s met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en Griekse yoghurt. Lekker!

serveertip:

Lekker met tabasco en verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Taco's met pittige biefreepjes en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met pit­ti­ge biefreep­jes en bo­nen

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1½ el picadillo
  • 1 el olijfolie
  • 320 g kogelbiefstukken

Meng de picadillo met de olie en wrijf hiermee de biefstukken in.

3
  • 2 puntpaprika's
  • 400 g zwarte bonen

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de bonen uitlekken.

4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege.

5

Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

6
  • 1 el olijfolie
  • ½ el picadillo

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika met de rest van de picadillo 5 min. op middelhoog vuur.

7

Voeg de bonen toe. Verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
  • 12 tacoschelpen

Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
  • 1 avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.

10

Snijd de biefstukken in dunne reepjes.

11
  • 100 g ijsbergsla
  • 125 g Griekse yoghurt (0% vet)

Vul de taco’s met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en Griekse yoghurt. Lekker!

serveertip:

Lekker met tabasco en verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.