bewaar
Taco's met pittige biefreepjes en bonen
Taco's met pittige biefreepjes en bonen
bewaar

Taco's met pittige biefreepjes en bonen

Vul je taco's eens from scratch met superverse ingrediënten.

25 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

picadillo

4 el

traditionele olijfolie

320 g

kogelbiefstuk

2

rode puntpaprika's

400 g

zwarte bonen

12

tacoschelpen

1

avocado

100 g

fijngesneden ijsbergsla

125 g

Griekse yoghurt (0% vet)

Vul je taco's eens from scratch met superverse ingrediënten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng 3/4 van de picadillo met 1/4 van de olie en wrijf hiermee de biefstukken in. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de bonen uitlekken. Verhit 2/3 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege. Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika met de rest van de picadillo 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe. Verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen. Snijd de biefstukken in dunne reepjes. Vul de taco’s met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en Griekse yoghurt. Lekker!

tip

serveertipLekker met tabasco en verse koriander.