bewaar
Taco's met ananas, kipdijfilet en jalapeñopeper
Taco's met ananas, kipdijfilet en jalapeñopeper
bewaar

Taco's met ananas, kipdijfilet en jalapeñopeper

Laat de zon schijnen op je bord! Met de zoete ananasschijven in je taco's wordt het een echte sweet summer.

20 min. bereiden
pittig
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

verse peultjes

1

eetrijpe avocado

1

jalapeñopeper

1

rode ui

570 g

Del Monte Gold ananasschijven

12

tacoschelpen

350 g

kipdijfilet

3 el

traditionele olijfolie

1 tl

gerookte-paprikapoeder zoet

200 g

gemengde ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • grillpan

Laat de zon schijnen op je bord! Met de zoete ananasschijven in je taco's wordt het een echte sweet summer.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de peultjes in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in repen. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in halve ringen. Laat de ananasschijven uitlekken.

2

Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Halveer de ananasschijven en gril deze 2 min. in de grillpan. Keer halverwege en haal uit de pan. Verwarm ondertussen de taco’s ca. 5 min. in de oven. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Bestrijk met de olie en bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout. Gril de kip in de grillpan 4 min. Keer halverwege. Leg de taco’s in een lange schaal en vul ze met de ijsbergsla, de peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes.

serveertipDoe de ijsbergsla, peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes in schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

combinatietipLekker met een Griekse-yoghurtdip. Meng 170 g Griekse yoghurt met 1 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.