In­do­ne­si­sche ma­kreel met uitjes en bo­nen

De basis van dit gerecht: pittig gemarineerde vis uit de oven.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De basis van dit gerecht: pittig gemarineerde vis uit de oven. 4 personen
4 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (22 x 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en de helft van het water in de ovenschaal. Verwijder voorzichtig met je handen het vel van de makreelfilets en leg de vis in de schaal. Zet ca. 25 min. in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel na 12 min.
  2. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de azijn en de rest van het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Giet af.
  3. Serveer de bonen, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel. Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Hou je van pittig? Gebruik dan wat extra sambal.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.760 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indonesische makreel met uitjes en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­si­sche ma­kreel met uitjes en bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 citroen

Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten.

3
3
  • 100 ml ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 2 el ketchup
  • 50 ml kraanwater

Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en het water in de ovenschaal.

4
4
  • 520 g gerookte makreelfilet

Verwijder voorzichtig het vel van de makreelfilets en leg de vis in de schaal.

5
5

Zet ca. 25 min. in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel na 12 min.

6
6
  • 300 g pandanrijst

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 1 komkommer
  • 50 ml (wittewijn)azijn
  • 50 ml kraanwater

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de azijn en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 600 g sperziebonen

Breng een pan water aan de kook, voeg de sperziebonen toe en kook ze in 8 min. beetgaar. Giet af.

9
9

Serveer de bonen, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel.

10
10
  • 50 g gebakken uitjes

Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Hou je van pittig? Gebruik dan wat extra sambal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.