bewaar
Indonesische makreel met uitjes en bonen
Indonesische makreel met uitjes en bonen
bewaar

Indonesische makreel met uitjes en bonen

De basis van dit gerecht: pittig gemarineerde vis uit de oven.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
redelijk pittig
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

100 ml

ketjap manis

1 el

sambal oelek

2 el

ketchup

100 ml

kraanwater

520 g

verse gerookte makreelfilet

300 g

pandanrijst

1

komkommer

50 ml

(wittewijn)azijn

600 g

verse sperziebonen

50 g

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (22 x 22 cm)

De basis van dit gerecht: pittig gemarineerde vis uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en de helft van het water in de ovenschaal. Verwijder voorzichtig met je handen het vel van de makreelfilets en leg de vis in de schaal. Zet ca. 25 min. in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel na 12 min.

2

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de azijn en de rest van het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Giet af.

3

Serveer de bonen, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel. Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.

tip

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

combinatietipHou je van pittig? Gebruik dan wat extra sambal.