Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte snelkookrijst
- 375 g tofu naturel
- 1 cm verse gemberwortel
- 5 el zonnebloemolie
- 1 tl sambal oelek
- 6 el ketjap manis
- 400 g roerbakmix
- 50 g gebakken uitjes
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en dep droog met keukenpapier. Schil de gemberwortel en rasp fijn. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag olie. Bak de tofu aan elke kant ca. 3 min. Voeg de sambal en ketjap toe aan de tofu en laat op laag vuur staan.
- Verwarm de rest van olie in een wok en roerbak de roerbakmix en gember ca. 5 min. Voeg gekookte rijst toe en de rest van de ketjap en laat door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de ketjaprijst over borden. Leg de plakken tofu erop en bestrooi met gebakken uitjes.
combinatietip:
Lekker met atjar
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
- 300 g witte snelkookrijst
- 375 g tofu naturel
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en dep droog met keukenpapier.
- 1 cm verse gemberwortel
- 3 el zonnebloemolie
Schil de gemberwortel en rasp fijn. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag olie. Bak de tofu aan elke kant ca. 3 min.
- 1 tl sambal oelek
- 5 el ketjap manis
- 2 el zonnebloemolie
- 400 g roerbakmix
Voeg de sambal en ketjap toe aan de tofu en laat op laag vuur staan. Verwarm de rest van olie in een wok en roerbak de roerbakmix en gember ca. 5 min.
- 1 el ketjap manis
Voeg gekookte rijst toe en de rest van de ketjap en laat door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
- 50 g gebakken uitjes
Verdeel de ketjaprijst over borden. Leg de plakken tofu erop en bestrooi met gebakken uitjes.
combinatietip:
Lekker met atjar