bewaar
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
bewaar

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

375 g

tofu naturel

1 cm

verse gemberwortel

5 el

zonnebloemolie

1 tl

sambal oelek

6 el

ketjap manis

400 g

roerbakmix

50 g

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en dep droog met keukenpapier. Schil de gemberwortel en rasp fijn. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag olie. Bak de tofu aan elke kant ca. 3 min. Voeg de sambal en ketjap toe aan de tofu en laat op laag vuur staan.

2

Verwarm de rest van olie in een wok en roerbak de roerbakmix en gember ca. 5 min. Voeg gekookte rijst toe en de rest van de ketjap en laat door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de ketjaprijst over borden. Leg de plakken tofu erop en bestrooi met gebakken uitjes.

tip

combinatietipLekker met atjar