Vegetarische artisjokgerechten

Vegetarische artisjokgerechten

De lekkerste vegetarische artisjokgerechten? Bekijk de topselectie van vega artisjokrecepten. Zoals bruschette met gemarineerde artisjok of heerlijke pasta.

Pitabroodjes met halloumi

Pitabroodjes met halloumi

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de hazelnoten in de ovenschaal. Zet in de oven en leg de pitabroodjes ook in de oven. Bak ca. 10 min.
  2. Snijd ondertussen de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in ze in partjes. Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  3. Neem de hazelnoten en pitabroodjes uit de oven. Hak de noten grof en snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met wat veldsla, peer, artisjok en hazelnoot. Maak van de rest een salade.
  4. Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ze 3 min. Keer halverwege. Beleg de broodjes elk met een plakje Halloumi. Schenk er wat dressing over en serveer de salade en de rest van de dressing er apart bij.