bewaar
Vegetarische maaltijdsalade met groente-nuggets
Vegetarische maaltijdsalade met groente-nuggets
bewaar

Vegetarische maaltijdsalade met groente-nuggets

De groente-nuggets maken deze vegetarische maaltijdsalade helemaal af!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

middelgrote ui

4 el

appelciderazijn

180 g

gegrilde artisjok in olie

360 g

witte bonen in pot

200 g

kidneybonen

180 g

AH groentenugget

125 g

crème fraîche

1

appel

2

kropjes babyromainesla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

De groente-nuggets maken deze vegetarische maaltijdsalade helemaal af!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de halve ui in heel dunne, halve ringen en meng in een kommetje met de helft van de azijn. Laat dit staan terwijl je de rest van de salade maakt.

2

Laat de artisjok uitlekken. Vang de olie op. Spoel alle bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Dep ze droog en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el van de artisjokolie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 20 min. in de oven. Halveer ondertussen de groentenuggets. Schep de bonen halverwege om en leg de nuggets erbij.

3

Meng de crème fraîche met de rest van de olie, de helft van de artisjok, de rest van de azijn, peper en eventueel zout. Mix met de staafmixer tot een romige dressing. Boen de ongeschilde appel schoon en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in heel dunne plakjes.

4

Snijd de babyromaine in de lengte in parten. Meng in een kom met de helft van de dressing en de gemarineerde ui. Verdeel over de borden. Leg hierop de appel en de rest van de artisjok. Verdeel de knapperige bonen en de groentenuggets erover en serveer met de rest van de dressing als dip.