Ve­ge­ta­ri­sche maal­tijd­sa­la­de met groen­te-nug­gets

De groente-nuggets maken deze vegetarische maaltijdsalade helemaal af!

(1) waardeer
hoofdgerecht De groente-nuggets maken deze vegetarische maaltijdsalade helemaal af! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de halve ui in heel dunne, halve ringen en meng in een kommetje met de helft van de azijn. Laat dit staan terwijl je de rest van de salade maakt.
  2. Laat de artisjok uitlekken. Vang de olie op. Spoel alle bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Dep ze droog en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el van de artisjokolie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 20 min. in de oven. Halveer ondertussen de groentenuggets. Schep de bonen halverwege om en leg de nuggets erbij.
  3. Meng de crème fraîche met de rest van de olie, de helft van de artisjok, de rest van de azijn, peper en eventueel zout. Mix met de staafmixer tot een romige dressing. Boen de ongeschilde appel schoon en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in heel dunne plakjes.
  4. Snijd de babyromaine in de lengte in parten. Meng in een kom met de helft van de dressing en de gemarineerde ui. Verdeel over de borden. Leg hierop de appel en de rest van de artisjok. Verdeel de knapperige bonen en de groentenuggets erover en serveer met de rest van de dressing als dip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische maaltijdsalade met groente-nuggets

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche maal­tijd­sa­la­de met groen­te-nug­gets

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • ½ middelgrote ui
  • 2 el appelciderazijn

Snijd de halve ui in heel dunne, halve ringen en meng in een kommetje met de azijn. Laat dit staan terwijl je de rest van de salade maakt.

3
3
  • 180 g gegrilde artisjok in olie

Laat de artisjok uitlekken. Vang de olie op.

4
4
  • 360 g witte bonen in pot
  • 200 g kidneybonen

Spoel alle bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Dep ze droog en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Besprenkel met 2 el van de artisjokolie (voor 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 20 min. in de oven.

6
6
  • 180 g Garden gourmet groentenuggets pompoen & wortel

Halveer ondertussen de groentenuggets. Schep de bonen halverwege om en leg de nuggets erbij.

7
7
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el appelciderazijn

Meng de crème fraîche met de rest van de olie, de helft van de artisjok, de rest van de azijn, peper en eventueel zout.

8
8

Mix met de staafmixer tot een romige dressing.

9
9
  • 1 appel

Boen de ongeschilde appel schoon en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in heel dunne plakjes.

10
10
  • 2 kropjes babyromainesla

Snijd de babyromaine in de lengte in parten. Meng in een kom met de helft van de dressing en de gemarineerde ui.

11
11

Verdeel over de borden. Leg hierop de appel en de rest van de artisjok.

12
12

Verdeel de knapperige bonen en de groentenuggets erover en serveer met de rest van de dressing als dip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.